Pølsemeny

Pølsemeny
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Nå er utvalget i pølser virkelig blitt stort! Wienerpølser med kylling og kalkun er både godt og magert og gjør det enkelt på en travel dag. Kok opp en stor kjele med vann, legg pølsene i, kok opp, skru av platen og la pølsene trekke i noen få minutter. Ligger de for lenge i varmt vann, kan de sprekke!

Ingredienser

  • 35 stk wienerpølser av kylling

Gresk salat

  • 5 stk tomat
  • 2 stk slangeagurk
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk issalat
  • 2 glass fetaost
  • 2 glass sorte oliven (små glass)

Potetmos med hvitløk og urter

  • 2 kg potet
  • 6 båt hvitløk
  • 2 ss smør
  • 5 dl melk , evt. fløtemelk
  • 2 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 3 ss frisk oregano , evt. timian

Slik gjør du

  1. Skrell og del potetene i biter, da tar det kortere tid, og kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos potetene. Rør inn finhakket hvitløk, smør og melk. Smak til med salt og pepper og rør inn urtene.
  2. Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Finstrimle salaten. Bland sammen alle ingrediensene og drypp litt olivenoljen over. Et lite dryss av grovkvernet salt gir salaten ekstra god smak. Denne salaten lager du raskt samtidig som det andre varmes opp.
  3. BRØD
  4. Bruk forskjellige brødtyper, men pølsebrød og lomper er et must.
  5. SAUSER, SENNEP OG KETCHUP
  6. Kjøp inn flere varianter av sennep og ketchup. Det er også spennende med div. dressinger som tzatziki, guacamole og kanskje noen flasker med barbeque-saus, agurkmix og salsa.
  7. TIL BARNA
  8. Barn er ofte glad i friske grønnsaker, så lag et fat med for eksempel mais, agurk, paprika, tomat, melon og kiwi.
  9. Tips:
  10. Potetmosen kan lages dagen før og varmes opp samtidig som pølsene trekker.