Pølselapskaus

Pølselapskaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk kjøttpølse
  • 2 skive bacon
  • 4 stk potet i terninger
  • 0,3 stk løk , grovhakket
  • 1 stk gulrot i terninger
  • 1 skive kålrot i terninger
  • 0,5 stk persillerot i små terninger
  • 5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
Lapskaus er enkelt å lage, det er nesten umulig å mislykkes med denne retten. Denne typiske husmannskosten lages i mange varianter, her er en med pølse. En rett som fort blir barnas favoritt.

Slik gjør du

  1. Vask, rens og del opp poteter og grønnsaker.
  2. Kok opp vannet i en kjele og ha i potetene og grønnsakene.
  3. Del baconskiver og pølse i små biter og stek dem lett i stekepanna.
  4. Når potetene og grønnsakene er nesten møre, tilsettes pølse og bacon.
  5. La alt trekke noen minutter til det er varmt.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres med flatbrød.