Pølsehorn

Pølsehorn
24 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Pølser passer til mye. Disse er innbakte, og smaker ekstra godt med krydderost.

Ingredienser

  • 50 g meierismør
  • 5 dl melk (lett- eller ekstra lett melk)
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 2 dl sammalt hvete, fin eller grov
  • 1,1 l hvetemel ca
  • 24 skive jarlsberg , norvegia eller annen ost
  • 100 g løk ferdig stekt
  • 24 stk grillpølse

Slik gjør du

  1. 1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett resten av væsken, salt, sammalt hvete og det meste av hvetemelet.
  2. 2. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen. Dryss på litt mel, dekk til med plast og etterhev i ca 30 minutter. 
  3. 3. Del deigen i 3 like leiver og kjevle hver leiv ut til runding. Skjær ut i 8 trekanter.
  4. 4. Legg en osteskive på hver og dryss over stekt løk og legg på en pølse før de rulles sammen til horn. Tilsett gjerne ketchup og sennep før du ruller hornet sammen.
  5. 5. Etterhev ca 20 minutter.
  6. 6. Pensle med egg eller melk og stek de fylte hornene i ovnen på 225°C i ca 15 minutter.
  7. Du kan også steke pølsene på grillen. Start på indirekte varme. Gi pølsene nok tid til å bli gjennomvarme. Flytt pølsene etter hvert over til direkte varme hvis du ønsker å gi dem mer farge og grill striper.