Plukkfisk

Plukkfisk

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g torsk, fersk eller frossen
  • 1 ts salt
  • 2 poser potetmos av mandelpotet fra frys
  • melk til potetmosen
  • 50 g meierismør
  • 1 bunt gressløk/persille
  • 100 g bacon
Plukkfiskelykke! Potetmos i høye hauger beriket med deilige torskebiter og sprøstekt bacon. Persille på toppen og flatbrød ved siden. Torsk slik vi bør spise den oftere!

Slik gjør du

  1. Kok opp vann med salt og legg i torsken. La den trekke i 5–6 minutter til fisken er gjennomkokt. Test med en kniv om den deler seg i flak, da er den ferdig. Løft fisken forsiktig ut av kokevannet.
  2. Lag potetmosen etter anvisning på pakken.
  3. Skjær bacon i biter og stek det til det er brunt i litt smør. Smelt resten av smøret i pannen med baconet når det er ferdig stekt.
  4. Bland potetmos og fiskebiter. Bland inn 2 ss av det smeltede smøret. Resten serverer du ved siden av sammen med baconet. Pynt med gressløk og server med flatbrød.
  5. Hjemmelaget potetmos: Skrell 1 kg poteter, legg dem i en gryte og dekk potetene med vann. Kok opp og la småkoke i ca. 25 minutter, til de er myke. Hell av kokevannet, tilsett 2 dl melk og mos potetene. Det gjør ingenting om det er litt klumper. Smak til med salt og pepper.