Plukkfisk

Plukkfisk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Plukkfiskelykke! Potetmos i høye hauger beriket med deilige torskebiter og sprøstekt bacon. Persille på toppen og flatbrød ved siden. Torsk slik vi bør spise den oftere!

Ingredienser

  • 600 g torsk, fersk eller frossen
  • 1 ts salt
  • 2 poser potetmos av mandelpotet fra frys
  • melk til potetmosen
  • 50 g meierismør
  • 1 bunt gressløk/persille
  • 100 g bacon

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp vann med salt og legg i torsken. La den trekke i 5–6 minutter til fisken er gjennomkokt. Test med en kniv om den deler seg i flak, da er den ferdig. Løft fisken forsiktig ut av kokevannet.
  2. 2. Lag potetmosen etter anvisning på pakken.
  3. 3. Skjær bacon i biter og stek det til det er brunt i litt smør. Smelt resten av smøret i pannen med baconet når det er ferdig stekt.
  4. 4. Bland potetmos og fiskebiter. Bland inn 2 ss av det smeltede smøret. Resten serverer du ved siden av sammen med baconet. Pynt med gressløk og server med flatbrød.
  5. Hjemmelaget potetmos: Skrell 1 kg poteter, legg dem i en gryte og dekk potetene med vann. Kok opp og la småkoke i ca. 25 minutter, til de er myke. Hell av kokevannet, tilsett 2 dl melk og mos potetene. Det gjør ingenting om det er litt klumper. Smak til med salt og pepper.