Pizzasnurrer med pølser

Pizzasnurrer med pølser
20 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Pizza-snurrer er super mat både for liten og stor. Dessuten er de utmerket turmat. Ta dem med frosne. De tiner raskt.

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 2,5 dl vann fingervarmt
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk egg
  • 8 dl hvetemel ca.

Fyll

  • 8 stk kalkun grillpølse
  • 2 dl hermetiske maiskorn
  • 0,5 stk rød paprika i biter
  • 150 g hvitost revet
  • 1 stk egg til pensling

Pizzasaus

  • 4 ss tomatpuré
  • litt vann
  • 0,8 ts sukker ca.
  • 1 ts tørket oregano (pizzakrydder)
  • 1 litt salt og pepper

Slik gjør du

  1. 1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt, egg og hvetemel. Elt deigen godt og la den heve i 1/2 time til dobbel størrelse.
  2. 2. Lag en enkel og god pizzasaus av tomatpuré rørt ut med litt vann. Rund av smaken med litt sukker. Smak til pizzasausen med oregano, salt og pepper.
  3. 3. Kjevle ut deigen til en avlang leiv. Smør pizzasaus på leiven og fordel alt fyllet og osten. Rull sammen leiven på samme måte som til en rullekake.
  4. 4. Skjær 3 cm brede stykker av ”pølsa” og legg dem med snittflaten opp på bakepapirkledd stekebrett. Trykk eventuelt snurrene litt ned (blir bredere og ikke så høye). La dem etterheve i ca. 20 minutter.
  5. 5. Stek pizza-snurrene nest nederst i stekeovnen ved 225 °C i 20-25 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før de spises.
  6. Tips: Snurrene kan fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises. Gi dem eventuelt et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem. Pizza-snurrene er utmerket piknik-mat. Ta dem med frosne. De tiner raskt.