Pizzasnurrer med kyllingkjøttdeig

Pizzasnurrer med kyllingkjøttdeig
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Server pizzaen omtrent som wienerbrød. Da er den perfekt å ta med på for eksempel piknik.

Ingredienser

  • 3 dl vann lunkent
  • 0,5 pk gjær
  • 2 ss olje
  • 7 dl hvetemel ca.
  • 0,5 ts salt

Fyll

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater hakkede
  • 2 ss tomatpuré ca.
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 dl vann ca.
  • 5 dl hvitost revet

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Brun kyllingkjøttdeig i olje i stekepannen i et par omganger. Fres hakket løk og hvitløk i pannen til løken er blank, og ha deretter all kyllingkjøttdeigen tilbake i stekepannen. Tilsett tomater, tomatpuré, salt, pepper, vann og tørket oregano. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk.
  3. Kjevle gjærdeigen til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull deigen sammen til en pølse. Skjær den i ca. 2 cm tykke skiver og legg dem på et bakepapirdekket stekebrett. Fordel ost på toppen og etterhev kyllingsnurrene i ca. 20 minutter.
  4. Stek kyllingsnurrene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter.
  5. Tips: I stedet for kyllingkjøttdeig kan du også bruke oppdelt kjøtt av grillet kylling eller småbiter av kylling- og kalkunpølser i pizzasausen.