Pizzasnurrer med kjøttdeig

Pizzasnurrer med kjøttdeig
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En sunnere variant av kanelbollen – en slags "rulle-pizza". Ikke akkurat en full middagsrett, men super lunsj og turmat. Lag en stor porsjon når du først er i gang, og putt halvparten i fryseren

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • 1 dl vann
  • 5 dl revet mozzarella eller Jarlsberg

Pizzadeig:

  • 0,5 pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  2. 2. Lag kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.
  3. 3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
  4. 4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.
  5. 5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225°C i ca. 15 minutter.