Pizza med kyllingkjøttdeig

Pizza med kyllingkjøttdeig
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Lag en hjemmelaget pizza med kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 1,5 dl vann lunkent
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl hvetemel ca.
  • 150 g kyllingkjøttdeig
  • 0,5 stk løk finhakket
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1 ss olje
  • 3 ss tomatpuré eller ketchup
  • 0,5 dl vann
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 3 dl hvitost revet

Slik gjør du

  1. 1. Rør gjæren ut i lunkent vann i bakebollen. Ha i olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt slik at den slipper redskap og bolle. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1/2 time.
  2. 2. Lag sausen mens deigen hever ved å steke kyllingkjøttdeig, løk og hvitløk i olje. Tilsett resten av ingrediensene. La sausen småkoke ca. 5 minutter.
  3. 3. Kjevle ut pizzabunnen og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel sausen jevnt utover deigen. Dryss over ost.
  4. 4. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225 °C til bunnen er stekt og osten er gyllen. Del i snipper og server pizzaen varm.
  5. Server gjerne med en grønn salat til.