Pirat-piroger

Pirat-piroger
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Piroger er egentlig et russisk bakverk av smørdeig med kjøtt, kål, syltetøy og lignende. Pirat-piroger er inspirert av det russiske kjøkken.

Ingredienser

  • 0,5 pk gjær
  • 3 dl melk lunken
  • 3 ss olje eller smeltet margarin
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 8 dl hvetemel
  • 4 stk wienerpølser (eller andre pølser i små biter)
  • 1 stk gulrot revet
  • 4 ss ketchup
  • 1 ss hvitost revet
  • 0,5 ts frisk oregano

Slik gjør du

  1. 1. Smuldre gjær i en bolle. Rør ut gjæren i melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet. Hold av litt mel til utbaking. La deigen heve til dobbel størrelse.
  2. 2. Rør sammen pølsebitene, revet gulrot, ketchup, revet hvit ost og oregano.
  3. 3. Del deigen i 10 like deler. Kjevl eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den enen siden og brett den andre halvparten av deigen over.
  4. 4. Trykk pirogen sammen med en gaffel. Pensle pirogen med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen på 220° C i 12-15 minutter.