Pepperburger med peppersaus

Pepperburger med peppersaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Å lage din egen hamburger er lettere enn du tror. Alt du trenger er to hender, en stekepanne og ingrediensene. Etter et par ganger begynner du å eksperimentere med ingrediensene, og da kjøper du nødig ferdiglagede burgere igjen.

Ingredienser

  • 600 g karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 1 ts peppermiks eller grovmalt pepper
  • 0,5 ss potetmel
  • 1 dl vann Ca.
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 3 dl matfløte
  • 0,5 ss pepper grovmalt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Bland karbonadedeigen godt sammen med salt, pepper og potetmel. Spe med vannet. Form til 8 store flate kaker og lag rutemønster med en kniv. Brun burgerne på relativt sterk varme, og etterstek på svak varme i ca. 3-4 minutter.
  2. 2. Kok opp fløte, pepper og soyasaus. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i sausen. Kok opp på nytt og smak til med salt og evt. mer pepper. Fargen på sausen kan justeres med sukkerkulør om ønskelig.
  3. Serveres med stekte poteter og salat.