Pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus

Pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min

Ingredienser

  • 800 g ørretfilét
  • 2 dl finhakkede pecan-nøtter
  • 1,5 dl hvetemel
  • salt og pepper
  • 1 pisket eggehvite
  • 2 ss smør

Saus

  • 1,5 dl tørr hvitvin
  • 1 dl finhakket sjalottløk
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 8 persillekvaster
  • 1 kvast frisk timian
  • 2 grener frisk rosmarin
  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g smør i små biter

Slik gjør du

  1. Kjør pecannøtter og 1 ss av hvetemelet i foodprosessor og ha blandingen over i en vid bolle. Ha resten av hvetemelet i en egen bolle.
  2. Pisk eggehvitene lett sammen. Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt og pepper. Dypp ene siden av fiskestykkene i hvetemel, andre siden i eggehvite og deretter i pecanblandingen. Legg fiskestykkene på et fat og sett dem kjølig.
  3. Ha friskpresset appelsinsaft, tørr hvitvin, finhakket sjalottløk, hvitvinseddik, persillekvaster, frisk presset sitronsaft og frisk timian i en kjele og kok forsiktig i ca. 10 minutter.
  4. Tilsett rosmarin. Kok inn til det er ca. 1 dl væske igjen. Sil sausen over i en ren kjele, tilsett kremfløte og kok opp.
  5. Reduser varmen og rør inn smøret bit for bit, må ikke koke. Smak til med salt og pepper og la stå ved romtemperatur.
  6. Smelt 1 ss smør og 1 ss olivenolje i stekepanne og la det bli gyldenbrunt. Legg i ørretstykkene med pecansiden ned. Stek til den er gylden og sprø. Snu og stek på den andre siden til fisken så vidt er gjennomstekt. Anrett ørreten med sausen på en seng av friske grønnsaker.