Pastasaus med soltørkede tomater

Pastasaus med soltørkede tomater

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 1 ss smør
  • 2 ss sjalottløk hakket
  • 2,5 dl matfløte
  • 2,5 dl eplecider /eplejuice
  • 8 stk soltørkede tomater halve
  • 60 g parmesan revet
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 0,3 ts pepper
  • 0,3 ts salt
Et klassisk eksempel på en saus som er et godt utgangspunkt for din måte å ville bruke den på. Du kan selvfølgelig bruke den slik den er på pasta, men prøv gjerne også med koteletter, stekte strimler av svinekjøtt, bacon eller små stekte kjøttboller.

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kasserolle og surr løken til den blir blank. Tilsett fløte og eplecider/eplejuice og la sausen koke opp.
  2. Rør ut maizena i litt kaldt vann og tilsett under omrøring.
  3. La sausen koke opp på nytt og tilsett parmesan og soltørkede tomater skåret i strimler.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Bland ferdigkokt pasta med sausen og opp det hele med hvitløk og oliven.
  6. Server med godt brød.