Pastasaus med soltørkede tomater

Pastasaus med soltørkede tomater
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Et klassisk eksempel på en saus som er et godt utgangspunkt for din måte å ville bruke den på. Du kan selvfølgelig bruke den slik den er på pasta, men prøv gjerne også med koteletter, stekte strimler av svinekjøtt, bacon eller små stekte kjøttboller.

Ingredienser

  • 1 ss smør
  • 2 ss sjalottløk hakket
  • 2,5 dl matfløte
  • 2,5 dl eplecider /eplejuice
  • 8 stk soltørkede tomater halve
  • 60 g parmesan revet
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 0,3 ts pepper
  • 0,3 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør i en kasserolle og surr løken til den blir blank. Tilsett fløte og eplecider/eplejuice og la sausen koke opp.
  2. 2. Rør ut maizena i litt kaldt vann og tilsett under omrøring.
  3. 3. La sausen koke opp på nytt og tilsett parmesan og soltørkede tomater skåret i strimler.
  4. 4. Smak til med salt og pepper.
  5. 5. Bland ferdigkokt pasta med sausen og opp det hele med hvitløk og oliven.
  6. Server med godt brød.