Pastasalat med spekeskinke

Pastasalat med spekeskinke
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Pasta og spekeskinke er kjapp og lettvint mat. Denne pastasalaten er en enkel og frisk rett som kan spises til lunsj eller kvelds. Eller om du vil ha en lett og rask middag.

Ingredienser

  • 8 skiver spekeskinke
  • 500 g pasta penne (eller annen pasta)
  • 1 ts salt
  • 0,5 sitron
  • 3 tomater gjerne klasetomater
  • 100 g ruccula
  • 1 fersk mozzarella
  • 0,5 ts kvernet sort pepper
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du

  1. 1. Kok pasta i vann, som anvist på pakken.
  2. 2. Hell ut vannet og tilsett salt og sitronsaft. Avkjøl pastaen.
  3. 3. Skjær spekeskinke, tomat, ruccula og mozzarella i små biter og tilsett pastaen. Rør rundt. Smak til med salt og pepper og drypp over litt olivenolje rett før servering.