Pastasalat med røkelaks eller skinke

Pastasalat med røkelaks eller skinke

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 150 g jarlsberg
  • 100 g kokt skinke eller røkelaks
  • 2 dl stilkselleri (stangselleri) ca
  • 2 stk eple
  • 2 stk tomat
  • 0,5 stk isbergsalat blader av
  • 300 g pasta kokt

Dressing

  • 2,5 dl lettrømme
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss ketchup
  • 1 ts sukker
  • 0,3 ts malt hvit pepper

Pynt

  • 2 ss frisk basilikum eller andre urter, hakkede
Røkelaks kan brukes til så mangt og passer også godt sammen med pasta.

Slik gjør du

  1. Skjær ost, skinke eller laks, selleri, epler og tomater i terninger. Bland i salaten og pastaen og legg alt i en stor salatbolle.
  2. Bland dressingen og hell den over like før serveringen, eller server den i en skål for seg. Dryss på noen strimler av skinke eller laks på toppen av bollen ved servering og pynt med hakkede urter.