Pasta på norsk

Pasta på norsk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Lyst til å prøve noe nytt? Hvorfor ikke prøve en ny pastasaus med røkelaks?

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 50 g røkelaks , i strimler
  • 50 g purre , i ringer
  • 50 g meierismør
  • 2 ss frisk kruspersille hakket
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss hvetemel
  • 250 g jarlsberg , revet

Slik gjør du

  1. Fres laks og purre i smør på stekepannen. Tilsett kruspersille og fløte, og la sausen småkoke ca 5 minutter. Bland mel og halvparten av den revne osten, og la det smelte i sausen. Smak til med mye nykvernet pepper. Husk at røkelaksen antaglig vil gjøre sausen salt nok, så vent med å salte!
  2. Legg godt avrent pasta på serveringsfat med høy kant. Hell over sausen og dryss på røkelaks.
  3. Server en bolle med revet ost ved siden av så hver og en kan selv drysse på ekstra ost.
  4. En frisk salat er godt tilbehør til denne pastaretten.