Pasta med pesto

Pasta med pesto

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 200 g tagliatelle

Pesto

  • 60 g snøfrisk naturell eller annen kremost
  • 1 dl frisk basilikum
  • 2 båt hvitløk
  • 30 g pinjekjerner
  • 4 ss olivenolje
En rett som er kjapp og enkel å lage når man er veldig sulten eller har dårlig tid.

Slik gjør du

  1. Kjør alle ingrediensene til pestoen, unntatt oljen, i en foodprosessor eller hurtigmikser.
  2. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.
  3. Hell av vannet på pastaen, server pastaen rykende varm med pestoen over og med godt brød til.
  4. Tips
  5. Pestoen kan også lages av soltørkede tomater. Bytt da ut basilikum med soltørkede tomater i olje (1 dl basilikum = 50 g tomater).