Pasta med pesto

Pasta med pesto
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
En rett som er kjapp og enkel å lage når man er veldig sulten eller har dårlig tid.

Ingredienser

  • 200 g tagliatelle

Pesto

  • 60 g snøfrisk naturell eller annen kremost
  • 1 dl frisk basilikum
  • 2 båt hvitløk
  • 30 g pinjekjerner
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Kjør alle ingrediensene til pestoen, unntatt oljen, i en foodprosessor eller hurtigmikser.
  2. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.
  3. Hell av vannet på pastaen, server pastaen rykende varm med pestoen over og med godt brød til.
  4. Tips
  5. Pestoen kan også lages av soltørkede tomater. Bytt da ut basilikum med soltørkede tomater i olje (1 dl basilikum = 50 g tomater).