Pasta med kylling, laks, reker og blåskjell

Pasta med kylling, laks, reker og blåskjell
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Kylling, laks og skalldyr med pasta og en kremete, god saus passer perfekt for en fredagsflørt for to.

Ingredienser

  • 250 g friske blåskjell
  • 1,5 dl tørr hvitvin
  • 2 stk kyllingfilet
  • 100 g laksefilet
  • 2 båt hvitløk
  • 1 bunt frisk dill
  • 2 dl kremfløte
  • 0,1 g safran , evt. litt gurkemeie
  • 150 g tagliatelle
  • 100 g reker

Slik gjør du

  1. 1. Vask friske blåskjellene godt under rennende, kaldt vann. Legg dem i en kjele tilsatt hvitvin og dekk med lokk. Damp blåskjellene over sterk varme til de åpner seg. Ta av de fineste blåskjellene og rekene til pynt, og rens resten.
  2. 2. Skjær kylling- og laksefiletene i fingertykke strimler. Finhakk hvitløk og dill.
  3. 3. Ha olje i en stekepanne og tilsett hvitløk, dill, kylling og laks. Fres det til kyllingkjøttet er blitt hvitt rundt det hele. Tilsett hvitvinen som skjellene ble dampet i og kremfløte. Ha i safran. La alt trekke et par minutter til kylling og fisk er gjennomtrukket.
  4. 4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil bort kokevannet. Ikke skyll pastaen i kaldt vann, men bland den direkte inn i safransausen sammen med blåskjell og rensede reker.
  5. Anrett pastaretten på et fat og pynt med blåskjell og reker med skall.