Pasta carbonara

Pasta carbonara
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Har du noen gang opplevd at et måltid smaker ekstra godt når man spiser det sammen med flere? Mat har mange funksjoner i tillegg til å gjøre oss mette. Å dele et måltid kan være sosialt, vise omtanke og omsorg eller være en del av vår kultur.

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 50 g bacon /skinke, i strimler
  • 2 stk egg
  • 2 ss melk
  • 4 ss hvitost revet
  • 0,3 ts pepper
  • 150 g pasta f eks tagliatelle/spaghetti

Slik gjør du

  1. 1. Smelt litt av smøret (halvparten) i en stekepanne og stek baconet. Skinken kan stekes, men det er ikke nødvendig.
  2. 2. Visp sammen egg, melk, ost og pepper.
  3. 3. Kok pastaen etter anvisning på pakken, sil vekk vannet og hell den tilbake i kjelen med resten av smøret.
  4. 4. Ha bacon/skinke og eggblandingen umiddelbart i pastaen. Rør godt.
  5. Serveres med salat og ferske rundstykker.