Påskewok med lammekjøtt

Påskewok med lammekjøtt
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Lam hører påsken til, men det er ingen grunn til at du bare må lage wok med lammekjøtt i påsken. Det er lov å døpe om oppskriften til høstwok eller noe annet som passer bedre.

Ingredienser

  • 600 g benfritt lammekjøtt
  • 2 ss olje
  • 0,5 stk slangeagurk
  • 2 stk gulrot
  • 1 boks hermetisk babymais eller maiskorn
  • 1,5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 ss honning evt. brunt sukker
  • 1 ss sherry evt. solbærsaft
  • 1 ss eddik

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kjøtt, agurk og gulrøtter i tynne strimler. Gulrøttene kan eventuelt grovrives.
  2. 2. Varm olje i woken til det ryker og brun kjøttet i små porsjoner, 2-3 minutter på sterk varme. Legg til side.
  3. 3. Fres grønnsakene i olje og legg kjøttet tilbake i woken.
  4. 4. Bland sammen buljongkraft, maizena, soyasaus, honning, sherry og eddik og hell over. Rør til det tykner og maten er klar for servering.