Påskefrikassé

Påskefrikassé
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Påske uten lam? Nei, lammekjøtt hører påsken til. Hva med å overraske med en deilig påskefrikassé?

Ingredienser

  • 1,5 kg grytekjøtt av lam uten bein
  • 6 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 pk dypfryst grønnsaksblanding
  • 1 dl vann
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ts sitronsaft
  • 0,3 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt, skum av.
  2. 2. Tilsett salt og la kjøttet trekke ved svak varme i ca. 45 minutter. Løft ut kjøttet og ha i grønnsaksblandingen. La grønnsakene koke i 3 minutter.
  3. 3. Lag en jevning av vann og hvetemel og ha i litt og litt i gryten, mens du rør forsiktig om.
  4. 4. Ha i sitron og rømme. Smak til med salt og pepper. Anrett kjøttet på et fat og ha sausen med grønnsaker over.
  5. Serveres med kokte poteter.