Paprikasalat til tapas

Paprikasalat til tapas

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss bladpersille hakket
Ovnsbakt paprika har utrolig god smak. Her servert som en tapasrett, men dette passer også godt som tilbehør til middag.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 250 grader. Del paprikaene i to, fjern kjerner og frø. Legg på brett/langpanne med skallsiden opp og ha godt med olje over.
  2. Sett paprikaen i ovnen og la den stå til den er mørk og nesten ”brent”.
  3. Ta dem ut og legg plastfilm, eller aluminiumsfolie over og kjøl ned. Etter en stund, kan du så flå skinnet av paprikaen.
  4. Del paprikaen i strimler, vend sammen med olivenolje, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.
  5. Serveres som en av flere tapasretter.