Pannekaker

Pannekaker

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 5 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
Pannekaker er kanskje barnas middagsfavoritt. Den store fordelen med pannekaker er at du kan slå to fluer i en smekk og lage middag og dessert på en gang.

Slik gjør du

  1. Bland mel, sukker og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk røre uten klumper. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time (gjerne over natten).
  2. Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
  3. Når pannekaken er stekt på begge sider, legges de på et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
  4. Om du ønsker, kan du også tilsette litt kardemomme i pannekakerøren.