Panerte koteletter med stuede grønnsaker

Panerte koteletter med stuede grønnsaker

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk nakkekoteletter av svin
  • 1 stk egg
  • 2 dl brødrasp
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss parmesan revet
  • 2 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) finhakkede
  • 2 ss margarin til steking

Stuede grønnsaker

  • 2 stk gulrot
  • 2 skive kålrot
  • 0,5 stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl vann
For litt forandring, smaker det godt å panere kotelettene. Med stuede grønnsaker ved siden av, smaker dette fortreffelig!

Slik gjør du

  1. Pisk egget lett med en gaffel. Bland salt, pepper, brødrasp, parmesan og finhakkede urter i en skål.
  2. Tørk av kotelettene med kjøkkenpapir og vend dem først i egg og deretter i brødraspblandingen.
  3. Stek dem pent brune på begge sider i ca 2 minutter, og la de ettersteke på svak varme til de er gjennomstekt ca 2 minutter.
  4. Skrell og del grønnsakene i terninger. Kok dem møre.
  5. Smelt margarin i en kjele, tilsett mel og spe med grønnsakskraft. La sausen koke i 5 minutter før grønnsakene blandes inn.
  6. Server med kokte poteter.