Panert laks med potetstuing

Panert laks med potetstuing
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Panert laks gir en sprø skorpe og er saftig inni. En enkel hverdagsmiddag. Server med potetstuing og kokt brokkoli eller andre grønnsaker.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk egg
  • 1 dl griljermel
  • 1 salt og pepper
  • 1 olje

Tilbehør

  • 1 brokkoli

Stuede poteter

  • 7 stk potet
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 dill, frisk
  • 1 salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i jevne terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og damp potetene.
  2. Smelt smøret, rør inn mel og la det surre i 1-2 minutter. Spe med melk til en glatt saus. Smak den til med salt og pepper, vend inn potetene og finhakket dill.
  3. Skjær laksefileten i 8 jevne stykker, godt på skrå. Tørk dem godt. Dryss på salt og pepper. Visp egget godt sammen og vend laksestykkene i det, deretter i griljermel. Varm rikelig med olje i stekepannen og stek lakseskivene pent brune og gjennomstekte, 1-2 minutter på hver side.
  4. Server laksen med potetstuingen og kokt brokkoli. Tips: Det er viktig å bruke godt med olje til stekingen og at oljen er skikkelig varm. Da får fisken sprø skorpe samtidig som den er saftig inni. Fisken trekker mindre olje når du bruker mye og når du passer på at den er varm nok.