Paella med reker og torsk

Paella med reker og torsk

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g reker uten skall
  • 100 g torskefilet uten skinn og bein
  • 50 g blåskjell (kan sløyfes)
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk paprika røde
  • 0,5 dl olje
  • 2,5 dl ris
  • 0,3 ts safran eller gurkemeie
  • 6 dl kyllingbuljong
  • 200 g erter fryste
  • salt og pepper
  • kajennepepper
  • oregano frisk
  • lime eller sitron
Paella er en spansk rett som passer godt til både hverdag og fest. Til hverdag kan den lages med reker, torsk og event. blåskjell, mens til fest kan man ha i enda flere delikatesser fra havet. Torsk kan også erstattes av kylling.

Slik gjør du

  1. Skjær torsk i terninger. Fin hakk løk og hvitløk, og skjær paprika i terninger.
  2. Surr løk og hvitløk i olje i ca. 6 min. Tilsett paprika, ris og safran. Hell i kyllingbuljong og la det småkoke i 25-30 minutter.
  3. Tilsett torskebitene og ertene, og la det surre til torsken er ferdig, ca. 3 min.
  4. Ha i reker og event. blåskjell i noen minutter før servering. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Serveres med oregano drysset over og med lime- eller sitronbåter ved siden av.