Paella - Spanias nasjonalrett!

Paella - Spanias nasjonalrett!

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Med en flott og innholdsrik paella er det dekket til en spansk fiesta! Bruk sesongens skalldyr, sett frem skylleboller for fingrene på bordet og nyt.

Fremgangsmåte

Del kyllingen i 8 biter. Hakk løk, press hvitløk og skjær paprika i strimler. Varm olje i en vid panne. Krydre med salt og pepper og brun kyllingbitene. Ta dem opp.
Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp. Fres ris i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin. Småkok ris og kylling ca. 20 minutter.
Damp blåskjell i ca. 5 minutter til de åpner seg. Skrell scampiene og stem dem i litt olje til de får en fin, rosa farge. Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker og kreps.
Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian.

Tips:

Paella er en av Spanias nasjonalretter, opprinnelig fra Valencia-distriktet. Det er en veldig populær rett, og tilberedes på mange måter. Ris, safran, kylling og skalldyr er viktige ingredienser.