Paella - Spanias nasjonalrett!

Paella - Spanias nasjonalrett!
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

40-60 min
Med en flott og innholdsrik paella er det dekket til en spansk fiesta!

Ingredienser

  • 1 stk kylling (ca. 1000 g)
  • 2 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1,5 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper ca.
  • 0,5 l arborioris (risottoris)
  • 0,5 g safran eller litt gurkemeie
  • 1 l hønsebuljong (utblandet) ca.
  • 2 dl tørr hvitvin (kan sløyfes)
  • 12 stk friske blåskjell ca.
  • 10 stk scampi
  • 0,5 kg reker
  • 4 stk kreps (kan sløyfes)
  • 10 stilk frisk timian ca.

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i 8 biter. Hakk løk, press hvitløk og skjær paprika i strimler. Varm olje i en vid panne. Krydre med salt og pepper og brun kyllingbitene. Ta dem opp.
  2. Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp. Fres ris i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin. Småkok ris og kylling ca. 20 minutter.
  3. Damp blåskjell i ca. 5 minutter til de åpner seg. Skrell scampiene og stem dem i litt olje til de får en fin, rosa farge. Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker og kreps.
  4. Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian.