Ovnsbakte søtpoteter med rosmarin- og sitronsalt

Ovnsbakte søtpoteter med rosmarin- og sitronsalt
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min

Ingredienser

  • 4 store søtpoteter
  • 4 hvitløkfedd uskrelt
  • 0,5 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss grovhakket frisk rosmarin
  • 1,5 ss flaksalt

Slik gjør du

  1. Støt sammen rosmarin, salt og revet skall av ½ sitron i en morter eller lignende.
  2. Vask og skrell søtpotetene eller la skallet være på. Skjær i kløfter og legg søtpotetkløftene over på et stekebrett med bakepapir.
  3. Tilsett knuste hvitløkfedd og sitron skåret i grove biter. Drypp over olivenolje og bland alt godt sammen.
  4. Stek søtpotetene ved 200 °C til de blir gylne og møre, ca. 30 minutter. Dryss over rosmarin- og sitronsaltet før servering.
Oppskrift fra