Ovnsbakte mandelpoteter med gremolata

Ovnsbakte mandelpoteter med gremolata
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Gremolata er et hvitløkbasert tilbehør i italienske lammeretter og brukes her for å sette en ekstra spiss på ovnsbakte poteter.

Ingredienser

  • 800 g små mandelpoteter
  • 4 ss olivenolje
  • flaksalt
  • sort pepper grovmalt
  • 1 sitron raspet skall
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. 1. Vask potetene godt og ha dem i en ildfast form sammen med oljen. Vend godt rundt og krydre med salt og pepper.
  2. 2. Stek potetene i ovn på 225°C i ca. 20 minutter.
  3. 3. Krydre potetene med sitronskall, hvitløk og persille.
  4. Disse potetene smaker godt til alt fra fisk og skalldyr til mer kraftige kjøttretter av storfe.