Ovnsbakt torsk med pesto

Ovnsbakt torsk med pesto
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.

Ingredienser

  • 700 g torskefilet, uten skinn og ben
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 brokkoli
  • 2 røde paprika
  • 0,5 terning grønnsaksbuljong
  • 3 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 sitron
  • 4 ts pesto
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 200°C. Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper. Vask, rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver
  2. 2. Vask og rens brokkoli og paprika. Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.
  3. 3. Løs opp buljongterning i vannet. Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form.
  4. 4. Drypp olivenolje over grønnsakene og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
  5. 5. Legg torskestykkene over grønnsakene. Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto.
  6. 6.Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek retten midt i ovnen i ca. 20 min. eller til fisken er ferdig.
  7. Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.