Ovnsbakt torsk i tomatsaus

Ovnsbakt torsk i tomatsaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g torskefilet, uten skinn og ben
  • 1 ss salt
  • 0,5 sitron

Tomatsaus:

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 0,3 rød chili
  • 2 ss olje
  • 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • frisk basilikum
  • salt
En herlig rett av ovnsbakt torskefilet i hjemmelaget frisk tomatsaus med litt hvitløk og chili. Server med ris, og du har et nydelig måltid for hele familien.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær torskefileten i serveringsstykker og dryss med salt.
  3. Grovhakk løk, skjær hvitløk i tynne skiver, paprika i biter og finhakk chili.
  4. Surr løk og hvitløk i olje til løken er blank.
  5. Tilsett paprika, chili, hermetiske tomater og basilikum, og kok et par minutter.
  6. Smak til med salt og hell over i en ildfast form.
  7. Legg fiskestykkene i sausen og press litt sitron over stykkene.
  8. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.
  9. Server med ris ved siden av.