Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig

Ovnsbakt spagetti med karbonadedeig
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er en pastarett som vil gå retthjem hos både liten og stor.

Ingredienser

  • 400 g spagetti
  • 2 stk eggehvite
  • 3 ss smør
  • 1 stk løk stor
  • 2 båt hvitløk
  • 800 g karbonadedeig
  • 0,5 dl rødvin
  • 1 dl tomatsaus pasta
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • 1 stk rød paprika
  • 4 stk tomat
  • 2 ss bladpersille , finhakket
  • nykvernet salt og pepper
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk (lett- eller helmelk)
  • 2 stk eggeplomme
  • 120 g cheddar (eller annen vellagret ost)
  • 2 ss strøkavring

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 ºC.
  2. Kok spagettien ”al dente” i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpiskede eggehviter.
  3. Mens pastaen koker varmes halve mengden smør i en stekepanne. Stek karbonadedeigen over sterk varme til den er godt brunet. Tilsett resten av smøret i en kjele og stek finhakket løk og hvitløk over middels varme til løken er blank og myk. 
  4. Tilsett den stekte karbonadedeigen, vin, pastasaus, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i kjelen. La det hele surre ved svak varme under lok i ca. 10 minutter. Rør om av og til. Tilsett finhakket frisk persille og ta sausen av varmen. Smak til med salt og pepper.
  5. Ostesaus:
  6. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med varm melk under stadig omrøring. La sausen småkoke, under stadig omrøring, ved sak varme i ca. 5 minutter. La sausen avkjøles litt og tilsett lettpiskede eggeplommer og revet ost.
  7. Legg halvparten av spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på toppen. Fordel til slutt ostesausen på toppen og dryss over strøkavring.
  8. Stek retten i 40 minutter.
  9. Serveres gjerne med en grønnsalat og dressing.