Ovnsbakt ørret

Ovnsbakt ørret

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • skinn og beinfri ørretfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 vårløk, i biter
  • 2 stilker selleri i skiver
  • 1 gulrot, i skiver
  • 6 friske sjampinjonger i skiver
  • 2 ss meierismør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 dl Noilly Prat
  • 2 dl crème fraîche

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Surr grønnsakene i smør til de så vidt er møre og legg dem over i en ildfast form. 3. Skjær fisken i serveringsstykker, krydre med salt og pepper og legg dem over grønnsakene.
  3. Hell over hvitvin og Noilly Prat, dekk med aluminiumsfolie eller lokk og stek ved 175 °C i ca. 15 minutter.
  4. Når fisken er ferdig, legges den over på et fat sammen med grønnsakene og holdes varm.
  5. Sil kraften i en kjele, rør inn crème fraîche og kok opp, smak til med salt og pepper. Hell sausen over fisken og grønnsakene og server kokt ris til.