Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som lett lar seg klargjøres på forhånd. Sett den kjølig, og sett den inn i stekeovnen når gjestene står i døra.

Ingredienser

  • 800 g laksefilet skinnfri
  • 1 ss smør
  • 2 stk sitron
  • 2 dl crème fraîche

Slik gjør du

  1. 1. Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider. Legg stykkene i en smurt ildfast form.
  2. 2. Del en sitron på langs. Skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene.
  3. 3. Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken. Ha ca. 1 ss crème fraîche på hvert laksestykke.
  4. 4. Settes i stekeovn, øverste rille, ca 175 grader. Stekes ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
  5. Server gjerne lakseretten med en salat og couscous eller ris.