Ovnsbakt laks med spinat og blomkål

Ovnsbakt laks med spinat og blomkål
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga.

Ingredienser

  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 finhakket grønn chili
  • saft og finrevet skall av 1 lime

Tilbehør

  • 2 ss olivenolje
  • 2 poser frisk spinat à 200 gram
  • 1 blomkål
  • 0,3 malt muskat

Slik gjør du

  1. 1. Forvarm stekeovnen til 150 °C.
  2. 2. Skjær laksefileten i porsjonsstykker og legg stykkene med skinnsiden ned på et bakepapirkledt stekebrett. Krydre med salt og pepper.
  3. 3. Finhakk hvitløk og grønn chili- og bland dette med finrevet limeskall og limesaft. Fordel denne blandingen på toppen av fiskestykkene og sett fisken inn i stekeovnen. Fisken skal steke i ca. 15 minutter.
  4. 4. Varm opp olivenolje i en stor kasserolle og ha i spinaten. Rør om med en tresleiv til den faller sammen. Riv blomkål på den grove siden på et rivjern og ha dette i kasserollen sammen med spinaten. Rør godt og krydre med salt, pepper og muskat. Server gjerne med kokt ris.