Ovnsbakt laks med sitron

Ovnsbakt laks med sitron
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet uten skinn og bein
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk sitron
  • salt og pepper etter smak
  • 2 stk vårløk
  • 0,5 stk grønt eple
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 stk avokado
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts havsalt

Slik gjør du

  1. 1) Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. 2) Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
  3. 3) Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
  4. 4) Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.
  5. Salat
  6. 5) Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
  7. 6) Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.
  8. 7) Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.
  9. Dressing
  10. 8) Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.
  11. Server laksen med salat og kokt ris ved siden av.
  12. Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin i stedet for sitron.