Ovnsbakt laks med sitron

Ovnsbakt laks med sitron

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g laksefilet uten skinn og bein
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk sitron
  • salt og pepper etter smak
  • 2 stk vårløk
  • 0,5 stk grønt eple
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 stk avokado
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts havsalt
I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.

Slik gjør du

  1. 1) Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. 2) Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
  3. 3) Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
  4. 4) Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.
  5. Salat
  6. 5) Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
  7. 6) Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.
  8. 7) Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.
  9. Dressing
  10. 8) Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.
  11. Server laksen med salat og kokt ris ved siden av.
  12. Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin i stedet for sitron.