Ostekake med hjerte

Ostekake med hjerte

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 pk gelépulver sitron
  • 125 g meierismør smeltet
  • 225 g digestive kjeks eller lignende
  • 3 dl kremfløte
  • 1 beger lettrømme
  • 200 g kremost naturell feks. Philadelphia
  • 2 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 pk gelépulver rød
Frisk ostekake som passer til anledninger hvor du vil hylle mor eller andre kjære.

Slik gjør du

  1. Lag sitrongele med halv vannmengde dvs. 2,5 dl vann og sett til avkjøling.
  2. Bland sammen smeltet smør og knust kjeks. Trykk det ned i en springform og sett til avkjøling.
  3. Visp fløte til krem. Tilsett rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland godt.
  4. Hell oppi den avkjølte geleen og rør så alt blander seg i ostekremen.
  5. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og sett kaken til avkjøling på et kaldt sted til den er stivnet.
  6. Hvis du vil ha gelelokk, heller du over avkjølt rød gele når ostekremen har stivnet. Plasserer du et stort pepperkakehjerte midt på kaken, vil geleen legge seg rundt dette, og du kan fylle hjertet med friske bær. Sett til videre avkjøling.