Ostekake med gresskar

Ostekake med gresskar

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 150 g havrekjeks - pepperkaker kan også brukes
  • 90 g smør
  • 0,5 ts malt kanel (kan sløyfes)
  • 600 g gresskar renset og kokt
  • 150 g brunt sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,2 g malt muskat (1 knivsodd)
  • 500 g kremost naturell
  • 2,5 dl lettrømme
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
Ostekake med gresskar er en noe utradisjonell ostekake som er et godt alternativ til Halloween. Skremmende god!

Slik gjør du

  1. 1 kake i 22 cm form.
  2. Knus kjeksene fint og rør dem sammen med smør og kanel. Klem massen ut en smurt form.
  3. Rør sammen alle ingrediensene til fyllet til en glatt krem. Hell den over kjeksbunnen. Stek kaken nederst i ovnen på 180 °C til fyllet har stivnet uten å virke tørt - 45 - 50 min.
  4. Visp sammen rømme, sukker og vaniljesukker og smør det jevnt over kaken. Stek den videre i 7-10 min.
  5. Avkjøl kaken, dekk den til og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 døgn før servering.