Ost og løkpai

Ost og løkpai
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Pai er alltid vellykket servering, og gjerne i følge med salat. Se forresten hvor dekorativt det er med snackpaprika i ringer på paien.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann
  • 2 stk løk
  • 200 g hvitost revet
  • 50 g parmesan revet
  • 1 ss frisk timian , evt. litt tørket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 1 stk snackpaprika (spiss paprika) i ringer

Slik gjør du

  1. 1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. 2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 12-15 minutter til den er litt gyllen.
  3. 3. Surr strimlet løk så vidt i en panne og ha den i det ferdige paiskallet.
  4. 4. Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost og snackpaprika i ringer.
  5. 5. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
  6. Server paien varm med en frisk salat.