Ost- og skinkehorn

Ost- og skinkehorn
1 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Slike horn er godt både som matpakke, turmat, i barnebursdag eller på en kosekveld. Det fine er at du kan fryse dem og ta dem opp etter behov.

Ingredienser

Ingredienser

  • 18 skiver kokt skinke
  • 36 skiver hvitost
  • 2 stk egg til pensling
  • 2 dl sesamfrø eller valmuefrø til pynt

Gjærdeig

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 65 g margarin
  • 2,5 dl melk
  • 3 dl vann

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i 1 time, slå ned deigen og la den heve 1 time til.
  2. Del deigen i tre. Kjelve ut runde pizzadeiger. Del dem i seks trekanter. Ha på skinkeskive og osteskive og rull hver trekant i sammen med den breieste delen først.
  3. Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. La dem etterheve i ca 20 minutter.
  4. Pensle med vispet egg og strø over sesamfrø. La dem steke på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist. 1 porsjon deig gir 18 horn.