Ørret med paprikasaus

Ørret med paprikasaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 600 -800 g skinn- og beinfri ørretfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
  • 1 ts knust rosé pepper
  • 2 ts meierismør

Saus

  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 ss olivenolje
  • 4 dl fiskekraft
  • 3 ss finhakket frisk basilikum
  • 0,5 ts rosépepper
  • 2 ts maisennamel
  • 1 dl matfløte

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt, hvit pepper og rosépepper. Legg fisken i en smurt ildfast form og fordel smør over.
  3. Stek i stekeovn ved 175 °C i 10–15 minutter.
  4. Imens lager du sausen. Surr paprikaterninger møre i olivenolje. Ha i basilikum, rosépepper og fiskekraft og kok inn til ca. to tredjedeler.
  5. Rør ut maisennamel i fløten og tilsett blandingen, kok opp og smak til med salt og eventuelt pepper.
  6. Server fisken med saus, poteter og brokkoli.