Ørret med eplesaus

Ørret med eplesaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Den friske eplesausen passer godt til stekt ørret. Prøv den gjerne til annen fet fisk også.

Ingredienser

  • 800 g ørretfilet, hel ryggfilet
  • 4 ss ristede pinjekjerner

Tilbehør

  • 200 g sukkererter

Eplesaus

  • 4 dl hvitvin
  • 2 finhakkede sjalottløk
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 syrlig eple i biter
  • 100 - 150 g usaltet smør
  • 1 eple i små terninger
  • salt, pepper, frisk kjørvel

Slik gjør du

  1. 1. Kok hvitvin og sjalottløk til sirup konsistens.
  2. 2. Tilsett fløte. Kok opp og tilsett noen biter syrlig eple. Rør inn smøret litt om gangen til passelig konsistens.
  3. 3. Sil sausen og smak den til med salt og pepper.
  4. 4. Tilsett eplebitene.
  5. 5. Dryss litt salt på ørretfileten.
  6. 6. Stek ørretfileten på den ene siden på svak varme over lang tid, ca. 20 minutter slik at overflaten karamelliserer seg.
  7. Dryss over pinjekjerner og server med eplecidersausen og kokte sukkererter.