Oksebringe med linser

Oksebringe med linser
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Her er en god, gammeldags, nesten glemt rett som ser dagens lys igjen med en modernisert vri. Linser er en gammel kulturvekst og mye brukt i store deler av verden. De er stappfulle av gode smaker og næringsstoffer. Ikke bare får du tradisjonsrik mat, men også utrolig sunn.

Ingredienser

  • 600 g bryst eller bibringe av storfe kokt
  • 200 g grønne linser
  • 2 dl kraft fra koking
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk gulrot
  • 0,5 stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk løk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 3 båt hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ts frisk rosmarin finhakket
  • 1 ts frisk timian finhakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Her er basisen ferdig kokt kjøtt og kraft. Bløtlegg linsene i 3 timer. Skyll og kok dem i kraft sammen med laurbærblad i ca. 15 minutter.
  2. 2. Finhakk gulrot, selleri, løk og hvitløk, og fres dette i litt olivenolje. Tilsett dette i linsene, og la det koke sammen i 5 minutter.
  3. 3. Ha i balsamicoeddik og urter. Smak til med salt og pepper.
  4. 4. Skjær oksebringen opp i skiver og varm den i litt kraft. Server sammen med linsene.