Oksebringe med linser

Oksebringe med linser

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g bryst eller bibringe av storfe kokt
  • 200 g grønne linser
  • 2 dl kraft fra koking
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk gulrot
  • 0,5 stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk løk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 3 båt hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ts frisk rosmarin finhakket
  • 1 ts frisk timian finhakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Her er en god, gammeldags, nesten glemt rett som ser dagens lys igjen med en modernisert vri. Linser er en gammel kulturvekst og mye brukt i store deler av verden. De er stappfulle av gode smaker og næringsstoffer. Ikke bare får du tradisjonsrik mat, men også utrolig sunn.

Slik gjør du

  1. Her er basisen ferdig kokt kjøtt og kraft. Bløtlegg linsene i 3 timer. Skyll og kok dem i kraft sammen med laurbærblad i ca. 15 minutter.
  2. Finhakk gulrot, selleri, løk og hvitløk, og fres dette i litt olivenolje. Tilsett dette i linsene, og la det koke sammen i 5 minutter.
  3. Ha i balsamicoeddik og urter. Smak til med salt og pepper.
  4. Skjær oksebringen opp i skiver og varm den i litt kraft. Server sammen med linsene.