Nanbrød med yoghurt

Nanbrød med yoghurt
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.

Ingredienser

  • 2 dl helmelk
  • 2 ss sukker
  • 25 g gjær (1/2 pk)
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss olivenolje
  • 3 dl gresk yoghurt/yoghurt naturell
  • 600 g hvetemel (ca. 10 dl)
  • 1 ss garam masala ev. kummin eller koriander

Slik gjør du

  1. 1. Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
  2. 2. Tilsett det øvrige, bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
  3. 3. Sett stekeovnen på 275°C.
  4. 4. Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
  5. 5. Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.
Oppskrift fra