Mini pavlova med multer

Mini pavlova med multer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 eggehviter
  • 0,3 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ss maisstivelse
  • 1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 4 eggeplommer
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse
  • 3 gelatinplater
  • 1,5 dl kremfløte

Pynt:

  • 250 g multer
Pavlova er en klassiker! Her har vi lagd kaken i små porsjonsmarengser, slik at den kan serveres som en deilig dessert. Sprø bunn, fløyelsmyk eggekrem, toppet med skogens gull - multer. Rett og slett nydelig!

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
  2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  3. Sikt maizena og ha i hvitvinseddik, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
  4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, fordel marengsen slik at du får seks like store kaker.
  5. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til de er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
  6. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
  7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
  8. Pisk kremfløte stiv, og vend den forsiktig sammen med eggekremen. Bruk en sprøytepose med rund tipp, eller en skje og ha krem på toppen av marengskakene.
  9. Pynt med multer på toppen.