Millionbøf

Millionbøf
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Millionbøf er en dansk rett. Denne retten kan serveres med poteter, potetmos, pasta eller ris. Navnet kommer av at kjøttet under steking deles i mange små stykker.

Ingredienser

  • 600 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 2 pose potetmospulver
  • 1 pose brun saus
  • 1 pk dypfryst grønnsaksblanding med blomkål- og brokkoliblanding
  • 4 ss rørt tyttebær

Slik gjør du

  1. 1. Skrell og skjær løken i ringer og soppen i skiver. Stek karbonadedeig, sopp og løk i en stekepanne med margarin/olje til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  2. 2. Lag sausen etter anvisning på posen. Hell sausen over kjøttet og bland det godt.
  3. 3. Lag potetstappe etter anvisning på posen.
  4. 4. Kok opp vann med salt, ha i grønnsakene og la det koke i ca 2 minutter.
  5. 5. Ha potetstappe på tallerkenene.  Legg over kjøttblandingen. Server grønnsaker og rørte tyttebær ved siden av.