Middelhavsgryte med lam

Middelhavsgryte med lam
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Bortsett fra litt kutting av kjøtt og grønnsaker lager denne retten seg selv.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 150 g bacon
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 8 stk aromasopp eller sjampinjong
  • 2 boks hermetiske tomater , gjerne cherrytomater
  • 2 stk rødløk i båter
  • 1 stk fennikel i båter
  • 1 stk aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 4 båt hvitløk , finhakket
  • 4 ss bladpersille hakket
  • 4 ss frisk basilikum hakket
  • 4 ss frisk mynte hakket
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. 1. Kutt bacon og lammekjøtt i store biter og brun de raskt i en gryte i 2-3 minutter. Ha kjøttet over i en ildfast form.
  2. 2. Brune grønnsakene raskt i gryta og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp.
  3. 3. Bland alt i den ildfaste formen, ha på lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 150 grader i 4 timer, eller 2 timer på 225 grader.
  4. Serveres med brød.