Middagsvafler

Middagsvafler
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Har du prøvd å fylle vaflene med noe salt? Med revet ost, strimlet kjøttpålegg og andre godsaker blir vaflene forvandlet til lekre, varme smørbrød!

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 4 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl melk

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn.
  2. 2. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern.
  3. 3. Dryss for eksempel skinke, soltørket tomat og ost på vaffelen før du tar den ut av jernet. Brett vaffelen i to og la den ligge i jernet til osten smelter. Med friske tomatskiver smaker dette himmelsk!
  4. Tips: Bytt gjerne ut noe av melken med yoghurt, rømme eller andre syrnede melkesorter. Noe av melet kan også byttes ut med grovt mel, havregryn eller 4-korn. Litt hakkede nøtter i røren er også godt.