Middagspølser med potetmos til barn

Middagspølser med potetmos til barn
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
La barna få være med på å lage middag. Oppskriften er beregnet for 4 barn. Øk oppskriften til voksne.

Ingredienser

  • 1 stk røkt kjøttpølse av kalkun

Potetmos

  • 4 stk potet
  • 1 dl melk ca.
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Kokte gulrøtter

  • 2 stk gulrot
  • 2 dl vann
  • 0,3 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Skrell potetene og del dem i biter. Kok dem ca. 10 minutter i en kjele med vann, som så vidt dekker potetbitene. Stikk en spiss kniv i potetbitene for å kjenne om de er myke (= møre). Hell av vannet.
  2. 2. Mos potetbitene med et mosejern/gaffel og tilsett melk. Smak til med salt og pepper.
  3. 3. Del en middagspølse i fire og skjær to-tre snitt i hver pølsebit. Stek bitene i en stekepanne med litt smør.
  4. 4. Skrell gulrøttene og del dem i skiver på skrå. Kok opp vann og salt. Kok gulrøttene ca. 6 minutter.