Melonspyd

Melonspyd
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Dette spydet kan du servere som en forfriskning eller som forrett eller dessert. Det finnes mange forskjellige typer melon på markedet, så det er bare å velge og vrake.

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss frisk ingefær
  • 0,5 ss frisk mynte
  • 400 g vannmelon
  • 200 g cantaloupe melon eller annen melon

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst. Tilsett finrevet fersk ingefær, skru ned varmen. Kok i ca 7 minutter og avkjøl. Tilsett finhakket mynte rett før servering.
  2. 2. Del ulik type melon som rød og gul vannmelon, cantaloupemelon, honningmelon, galiamelon i store terninger.
  3. 3. Bland melonterningene forsiktig sammen med den kalde ingefærsirupen, tre det på spyd og server.
  4. PSST:  Server gjerne sammen med spekeskinke som en smårett.