Meksikansk safrankylling

Meksikansk safrankylling
3 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
En fargerik og velsmakende kyllingrett med inspirasjon fra det klassiske meksikanske kjøkkenet.

Ingredienser

  • 5 stk kyllingfilet
  • 2 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 3 ss olje
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts salt ca.
  • 1 dl mandler
  • 2 stk eggeplomme hardkokt
  • 1 g safran , evt. gurkemeie
  • 3 stk tomat
  • 1 stk rød chili (eller mer hvis du tørr)
  • 0,3 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 stk lime , evt. sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 stk lime i båter til pynt
  • 2 ss frisk koriander til pynt

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kyllingfiletene i grove biter. Finhakk løk og press hvitløk.
  2. 2. Fres all løken i litt olje i en gryte til den blir blank. Dryss over hvetemel og rør om. Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad og salt. La det småkoke i ca. 5 minutter.
  3. 3. Legg kyllingbitene i gryten og la det hele småkoke under lokk i fem minutter.
  4. 4. Mal mandlene og rør inn hardkokte eggeplommer og safran. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.
  5. Salsa:
  6. 5. Snitt et kryss i toppen på tomatene og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder. Ta dem opp og ha dem i over i iskaldt vann. Fjern skinn, stilk og frøene. Del tomatene i små terninger.
  7. 6. Fjern frøranden og finhakk chilien. Bland alle ingrediensene og smak til med lime og salt.
  8. Server kyllinggryten med salsa, nachos og guacamole. Pynt med limebåter og koriander.